Hoppa till innehållet
Grattis du som GYMTRÄNAR!
10 februari 2017

Grattis du som GYMTRÄNAR!

Nu är det bevisat! medlemmar på gym är
mycket friskare än andra!

 

De flesta håller nog med om att ett medlemskap på ett gym är en bra start om man vill ha en mer aktiv livsstil. Nu har amerikanska forskare genomfört en studie om hur stor betydelsen ett medlemskap på gymmet egentligen har för hälsan. Svaret är med forskarnas egna ord "dramatisk"

 

Mycket mer aktiva
De amerikanska forskarna rekryterade drygt 400 relativt friska vuxna i åldern 30-64 år. Hälften var medlemmar på gym, hälften var inte det. Alla fick genomgå en rad olika hälsomätningar och svara på frågor om sin livsstil.

Det visade det sig att 75% av de personer som var medlemmar på ett gym levde upp till de officiella motionsråden, medan det bara gällde 18% av icke-medlemmarna.

 

Lättare att hålla vikten
I USA är rekommendationen 150 minuters måttlig eller 75 minuters intensiv motion per vecka, inklusive minst 2 dagar med muskelstärkande aktiviteter. Enligt studien har man 14 gånger större sannolikhet att leva upp till motionsrpden om man tränar på gym. Medan sannolikheten för att man ska leva upp till styrketräningsråden är 10 gånger större. 
Träningen gav flera positiva effekter på köpet. Gymmedlemmarna hade generellt bättre kondition, mindre midjemått, lägre vilopuls och lägre risk för övervvikt jämfört med de som inte tränade på gym.

Källa: PLOS ONE 
Bild: Varje onsdag 19:00 har du som medlem möjlighet att få Teknikträning på några av basövningarna med vår PT Tomas.  Fler nyheter

Ta med dig din kompis!

14 februari 2018
Kampanj! TA MED DIG DIN KOMPIS– VINN EN ÖVERNATTNING PÅ EXKLUSIVA TREEHOTEL Bjud med dig en kompis att träna och hänga med dig i två veckor. Då har...

VÅRSCHEMA 2018

18 december 2017
FÖR ATT SE SCHEMAT, KLICKA PÅ KALENDERN

Babysim!

8 september 2017
Babysim: (4 grupper) - 9 Tillfällen Vi startar igång 26/9 och kör sedan Tisdagar och Torsdagar, 2 grupper/dag.Grupp 1: Tis. 18-18:30Grupp 2: Tis....